Migration as a Factor of Social Security in the Modern Society - Margulyan, Yakov; Pokrovskaya, Nadezhda (Bulletin of Yerevan University G: Economics, 2015)
Հոդվածում դիտարկվում են հասարակության սոցիալական անվտանգության հիմնախնդիրները միգրացիոն գործընթացների ազդեցության համատեքստում, հիմնավորվում է երկարաժամկետ, համալիր, համակարգային միգրացիոն քաղաքականության ձևավորման և իրականացման անհրաժեշտությունը: Նյութը կառուցված է դեդուկտիվ տրամաբանությամբ՝ հետժամանակակից սոցիալական իրականության առանձնահատկության բացահայտումից դեպի սոցիալական անվտանգության նորացված ըմբռնում փոփոխական ու բազմաբնույթ սոցիալական համակարգում և ճկուն ու դինամիկ սոցիալ-տնտեսական տարածության պայմաններում՝ հասարակական և անձնային զարգացման վրա միգրացիոն վարքագծի ազդեցության բացահայտում: