New Generation: Young Migrant People in Italy - Scannavini, Katia (Bulletin of Yerevan University G: Economics, 2019)
Ժամանակակից սոցիալական հարաբերությունները մեծ բազմազանություն են ենթադրում, բայց դա բազմազանություն է իշխանության և անհավասարության համընդհանուր հարաբերությունների ներսում, հատկապես վերջին մի քանի տարիների ընթացքում, երբ համաշխարհային տնտեսական ճգնաժամը խորացավ: Սոցիալական աշխարհագրության և սոցիալսպատիալ կարգի վերասահմանումը ընթացքի մեջ էր: Հետևաբար միգրացիոն հետազոտության օգտագործումը սոցիալական փոխակերպման ժամանակակից գործընթացի ընդհանուր հասկացման համար շատ կարևոր է: Մասնավորապես, շատ կարևոր է վերլուծել և հասկանալ, թե ինչ է տեղի ունենում երիտասարդ ներգաղթյալների հետ: Հոդվածում ուսումնասիրվում է ներկա իրավիճակը՝ Իտալիայում երիտասարդ ներգաղթյալների ինտեգրման ազդեցությունը: Սույն ուսումնասիրության ընթացքում որդեգրված միջմասնագիտական մոտեցումը նպատակ ունի հետազոտել երիտասարդ ներգաղթյալների սոցիալական փոխազդեցությունը և դրա ազդեցությունը իտալական հասարակության վրա:
Keywords: երիտասարդ ներգաղթյալ, Իտալիա, ինտեգրացիա, ինքնություն, նոր սերունդ