Առանձին քաղաքացիական գործերը սնանկության վարույթում - Մարկոսյան, Տիգրան (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Սնանկության վարույթում առանձին քաղաքացիական գործերի ինստիտուտը նորույթ է հայրենական օրենսդրությունում, և դրա համապարփակ ուսումնասիրությունն ունի տեսագործնական մեծ կարևորություն։Տեսական աղբյուրների, հայրենական և արտասահմանյան օրենսդրության, ինչպես նաև դատական պրակտիկայի հիման վրա աշխատանքում քննարկվում են առանձին քաղաքացիական գործերի ինստիտուտի ներդրման անհրաժեշտությունը և զարգացման պատմությունը, վերլուծվում են քաղաքացիաիրավական վեճը առանձին քաղաքացիական գործ դիտարկելու պայմանները և այս ինստիտուտի մյուս տարրերը, ինչպես նաև բացահայտվում են քաղաքացիական գործերի վրա մորատորիումի գործողության սահմանները։Հոդվածում հեղինակը ներկայացնում է գիտագործնական մի շարք եզրահանգումներ, որոնք կարող են ուղենիշային լինել իրավակիրառ պրակտիկայի, ինչպես նաև առանձին քաղաքացիական գործերի ինստիտուտի հետագա օրենսդրական զարգացման համար։
Keywords: սնանկության վարույթ; մորատորիում; առանձին քաղաքացիական գործ; կենտրոնացում; ենթակայության հետ կապված վեճ