Psychological interpretation of blessing in the system of interrelations - Khachatryan, Anna; Hakobyan, Naira (Bulletin of Yerevan University E: Philosophy, Psychology, 2021)
Շնորհի հասկացությունը մեկնաբանվում է սոցիալ-հոգեբանական տեսանկյունից, քննվում են եզրույթի ձևավորման միջառարկայական մեթոդաբանական հիմքերը, տրվում են նաև ընկալման մշակութաբանական, սեմիոտիկ ասպեկտներ։ Հոդվածում ներկայացվում են երկարաժամկետ հետազոտության արդյունքները, որոնք ներառում են տարածաշրջանում ակտիվ ռազմական գործողությունների ընթացքում և դրանցից հետո ընկած ժամանակահատվածում կրոնական շնորհի ընկալման հիմնահարցեր։
Keywords: Շնորհ; կրոնական ինքնություն; գնահատում; մարգինալացում; հաղորդակցում