ԾԻՍԱԿԱՐԳԻ ՀՈԳԵԴԻՆԱՄԻԿ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆԸ ԱՆՁԻ ԿՊՉՈՒՆ ՎԻՃԱԿՆԵՐԻ ՆԵՎՐՈԶԻ ԿԱՌՈՒՑՎԱԾՔՈՒՄ - ՄԻՔԱՅԵԼՅԱՆ ՎԼԱԴԻՄԻՐ; ՄԻՔԱՅԵԼՅԱՆ ԷՐԻԿ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2019)
Կպչուն գործողությունները, ինչպես նաև օբսեսիաները իրենցից ներկայացնում են ձգտում դեպի անավարտությունը, քանի որ ավարտվածությունը նշանակում է վերջ: Կպչուն մտքերն ու գործողությունները կարող են սահմանվել որպես գերհսկողություն կյանքի իրավիճակների նկատմամբ, իսկ դրանց կորուստը կնշանակի հսկողության կորուստ: