Հասարակական կարծիքի գործառնական առանձնահատկությունները հետարդիականության համատեքստում - Նահապետյան Օվսաննա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2021)
Ժողովրդավարական իրավական պետության կառուցումը անքակտելիորեն կապված է հասարակական շահերին և բարոյական նորմերին համապատասխան գործելու անհրաժեշտության հետ, որը ուղղակիորեն արտայտվում է հասարակական կարծիքում: Վերջինս որպես հասարակական կյանքի ինքնուրույն տարր՝ ժողովրդավարության գոյության կարևոր պայմաններից է, ինչու չէ նաև նրա զարգացման ցուցանիշը: Հոդվածը հետարդիականության համատեսքտում հասարակական կարծիքի գործառնական առանձնահատկությունների մասին է, որոնց ուսումնասիրությունը թույլ տալիս վերհանելու հասարակական կյանքում տիրող խնդիրները և խուսափել հանրային կածիքի մանիպուլացիայից: