Ինքնակարգավորման ֆոկուսի և զարգացմանը միտված մտածելակերպի ազդեցությունը երիտասարդների բարեկեցության վրա։ Հոգեբանական բարեկեցության անհատական տարբերությունների ուսումնասիրություն - Սերոբյան Աստղիկ; Սոնգ Ժեյու (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2024)
Այս հետազոտության նպատակն է ուսումնասիրել ուսանողների շրջանում հոգեբանական բարեկեցության անհատական տարբերությունները վարքի ինքնակարգավորման ձևերի և զարգացմանն ուղղված մտածելակերպի դրսևրումների համատեքստում։ Մեր ընտրանքը կազմված է 18-25 տարեկան 353 երիտասարդներից, ովքեր լրացրել են ինքնակարգավորման ֆոկուսը, զարգացմանն ուղղված մտածելակերպն ու հոգեբանական բարեկեցությունը չափող հարցարանները: Արդյունքները ցույց են տվել, որ հաջողության ձգտումն ու զարգացմանն ուղղված մտածելակերպը դրականորեն կապված են հոգեբանական բարեկեցության հետ, մինչդեռ անհաջողությունից խուսափումը նշանակալի փոխկապվածություն չունի հոգեբանական բարեկեցության հետ: Այսպիսով, այն երիտասարդները, ովքեր դրական արդյունքների և զարգացմանն ուղղված նպատակների հակումներ են հետամտում, ավելի հավանական է, որ կունենան հոգեբանական բարեկեցության ավելի բարձր մակարդակ: Հետագա ուսումնասիրություններում կարևոր ենք համարում ընդլայնել ընտրանքը՝ կատարելով համեմատություններ, որոնք առնչություններ կունենան սոցիալ-ժողովրդագրական և հոգեբանական բարեկեցության համար կարևոր այլ սոցիալ-հոգեբանական գործոններ հետ։