Խելագարներն առանց խելագարության. Անձնային խանգարումների ֆենոմենոլոգիայի շուրջ - Շահվերդյան, Գայանե (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2021)
Հոդվածը նվիրված է անձի խանգարումների ֆենոմենոլոգիային: Ցույց է տրվում, որ այս պաթոլոգիայի հիմնական ախտանիշը եսասիրությունն է եւ կարեկցանքի անկարողությունը: Փորձ է արվել այս երևույթը բացատրել մտածողության տեսանկյունից, որը գործում է առանց ապրումների և կամքի մասնակցության: