Մողոքի կառավարման ներքո - Շահվերդյան, Գայանե (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2018)
Արդեն ավելի քան 50 տարի է, ինչ հոգեբանական և սուբյեկտիվ բարեկեցության խնդիրը հոգեբանների ուշադրության կենտրոնում է։ Այս ժամանակաշրջանում կատարվել են բազմաթիվ հետազոտություններ, սահմանվել ահռելի քանակությամբ գործոններ, որոնք հարաբերակցվում (կոռելացվում) են բարեկեցության հասկացության հետ։ Այնուամենայնիվ, այդ հետազոտությունները կոռելացիաների մեխանիկական կույտ են՝ առանց հետազոտության առարկայի մասին ամբողջական և հարացուցային պատկերացման։ Հեղինակը հույս է հայտնում, որ նմանատիպ հետազոտությունները այլևս չեն շարունակվի, ուստի կոչ է անում հոգեբանության դասախոսներին տարբերակված մոտեցում ունենալ այն նյութին, որը դասավանդվում է հոգեբանության ֆակուլտետի ուսանողներին
Keywords: հոգեբանական բարեկեցություն, սուբյեկտիվ բարեկեցություն, երջանկություն, համալսարանական կրթություն, հոգեչափման մեթոդներ