Հոգեբանական ուղղորդումը որպես մասնագիտական ինքնորոշման արդյունավետ միջոց - Պապոյան, Վարդուհի; Մուրադյան, Ելենա; Գալստյան, Ալինա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2016)
Հոդվածում ներկայացված են բարձրդասարանցիների մասնագիտական ինքնորոշման հոգեբանական ուղղորդման հիմնախնդիրները: Հատուկ ուշադրություն է դարձվում մասնագիտական կողմնորոշմանը հոգեբանական խորհրդատվության մեջ: Հետազոտության արդյունքները հնարավորություն են տվել բացահայտելու բարձրդասարանցիների մասնագիտական ինքնորոշման հետ կապված դժվարությունները:
Keywords: մասնագիտական ինքնորոշում, մասնագիտական կողմնորոշման աշխատանքներ, մասնագիտական հոգեբանական խորհրդատվություն, հոգեբանական ուղղորդում, մասնագիտության ընտրություն