Հասարակական կարծիքի գործառնական առանձնահատկությունները հետարդիականության համատեքստում - Նահապետյան, Օվսաննա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Փիլիսոփայություն, Հոգեբանություն, 2021)
Ժողովրդավարական իրավական պետության կառուցումը  անքակտելիորեն կապված է հասարակական շահերին և բարոյական նորմերին համապատասխան գործելու անհրաժեշտության հետ, որը ուղղակիորեն արտայտվում է հասարակական կարծիքում: Վերջինս որպես հասարակական կյանքի ինքնուրույն տարր՝ ժողովրդավարության գոյության կարևոր պայմաններից է, ինչու չէ նաև նրա զարգացման ցուցանիշը: Հոդվածը հետարդիականության համատեսքտում  հասարակական կարծիքի գործառնական առանձնահատկությունների մասին է, որոնց  ուսումնասիրությունը  թույլ տալիս  վերհանելու  հասարակական կյանքում տիրող խնդիրները և խուսափել հանրային կածիքի մանիպուլացիայից:
Keywords: Հասարակական կարծիք; հասարակություն; մեծամասնության կարծիք; ժողովրդավարություն; հետարդիական հասարակություն; ժողովուրդ; իշխանություն; ազդեցության միջոց; մանիպուլյացիա; սոցիալական եթեր