Բառակազմական ձևույթների բազմիմաստությունը և համանունությունը արդի հայերենում - Ֆելեքյան Մանուկ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Բանասիրություն, 2024)
Հոդվածում քննվում են բառակազմական ձևույթների բազմիմաստության և համանունության տարանջատման հարցեր։ Նշվում են չափանիշներ դրանց տարբերակման համար: Ածանցների բազմիմաստության և համանունության սահմանը որոշելու համար անչափ կարևոր նշանակություն ունի այդ լեզվական միավորների իմաստային անփոփոխակի (ինվարիանտի) որոշումն ու առանձնացումը, ինչպես նաև ածանցի՝ բառակազմական տարբեր հիմքերի հետ բաղադրվելու հատկանիշը: Առաջարկվող չափանիշների հիման վրա քննվում են հայ լեզվանբանական գրականության մեջ իբրև բազմիմաստ ներկայացված մի շարք ածանցներ: