Բայական անդամի լրացումները արևելահայերենի UD_Armenian-ArmTDP և UD_Armenian-BSUT ծառադարաններում - Դանիելյան Աննա; Յավրումյան Մարատ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Բանասիրություն, 2024)
Հոդվածի շրջանակում նկարագրվում են արևելահայերենի UD_Armenian-ArmTDP և UD_Armenian-BSUT շարահյուսական ծառերի շտեմարաններում բայի լրացումների վերլուծության առանձնահատկությունները: Ներկայացվում են ավանդական քերականության մեջ դրանց վերլուծության հետ կապված խնդիրները և «Համընդհանուր կախվածություններ» նախագծի մշակումներում դրանց լուծման հնարավորությունները։ Նկարագրվում են նշված շտեմարաններում հայերենի բայական լրացումների վերլուծության համար կիրառված շարահյուսական կապերի տեսակները և դրանց համարժեքները հայերենի ավանդական քերականության մեջ։