Հրապարակախոսության փոխակերպումները նոր մեդիայի և թվային հաղորդակցության միջավայրում - Աբրահամյան Գոռ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Բանասիրություն, 2025)
Հոդվածը վերաբերում է ավանդական մեդիայի պրակտիկայի ֆունկցիոնալ դերի ֆոնին նոր մեդիայի և թվային հաղորդակցության պայմաններում հրապարակախոսության՝ իբրև ստեղծագործական ուրույն գործունեության տեսակի, փոխակերպումներին։ Այն փորձ է հիմնավորելու, որ նոր մեդիայի տեխնոլոգիական զարգացումն էապես փոխել է հաղորդակցության ձևերն ու մեթոդները՝ ազդելով հանրային դիսկուրսի ձևավորման ու հասարակական կարծիքի վրա ներգործության մեխանիզմների վրա։ Հոդվածում վերլուծվում է այն հարցը, թե ինչպես են սոցիալական մեդիան և թվային տեխնոլոգիաներն ազդում հրապարակախոսության հանրային-սոցիալական դերի և նշանակության վրա՝ հիմք ընդունելով մեդիայի դեհումանիզացիայի, լսարանի սեգմենտացման ու բովանդակության ֆրագմենտացման, ինչպես նաև թվային հաղորդակցության միջավայրում հեղինկաների ճգնաժամի երևույթները։ Հոդվածում քննարկվում են ինչպես հրապարակախոսության արդիականացմանը նոր մեդիայի տված հնարավորությունները, այնպես էլ հիմնականում այդ ճանապարհին ծառացած մարտահրավերները՝ առաջարկելով լուծումներ թվային միջավայրում հրապարակախոսության էթիկա-արժեքային բովանդակությունն ու նշանակությունը պահպանելու վերաբերյալ։