Վիլյամ Սարոյան և Թոմաս Վուլֆ. գրական զուգահեռներ - Գոնչար, Նատալիա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Բանասիրություն, 2021)
Հոդվածում առաջին անգամ հեղինակի հավաքած բազմազան նյութի հիման վրա  քննության են առնվում ամերիկյան երկու սերնդակից գրողների՝ Սարոյանի և Վուլֆի, որոնց երկերը տեղ են գտել XX դարի գրականության դասականների ֆոնդում, ստեղծագործական  (առնչակցային և տիպաբանական) կապերը: Զուգահեռներ են տարվում նրանց ստեղծագործական մտածողության և սկզբունքների միջև,   մեջբերումներ անելով գեղարվեստական, նամակագրական և այլ տեքստերից, ինչպես նաև ներկայացվում են 1930-ական թթ. ամերիկյան գրաքննադատության կարծիքները նշված ժամանակաշրջանում ուշադրության կենտրոնում գտնվող այդ երկու գրողների մասին: Առանձնահատուկ տեղ է տրվում Սարոյանի վաղ շրջանի պատմվածքներից մեկի և Վուլֆի «Տունդարձ չկա» (1940) վեպում «հայկական» կոլորիտով տեսարանի համեմատությանը:
Keywords: գրական կապեր; Սարոյան; Վուլֆ; վեպ; պատմվածք; ստեղծագործական դիրքորոշում; ինքնակենսագրական հիմք; քննադատություն; զուգահեռ