Բառիմաստի ընդլայնումը որպես ֆիթնեսային տերմինների առաջացման աղբյուր - Սաղաթելյան, Ռիտա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Բանասիրություն, 2021)
Հոդվածում անդրադարձ է արվում մարզական ոլորտի ամենից տարածված ուղղություններից մեկին` ֆիթնեսին՝ որպես հայերենի բառապաշարի հարստացման աղբյուրի: Ֆիթնեսային բառապաշարի համալրման հիմնական աղբյուրը փոխառությունն է:
Keywords: ֆիթնես; մարզաձև; փոխառություն; բառիմաստի ընդլայնում; իմաստային տեղաշարժ; հայերեն համարժեք; տերմինացում; տերմինային արժեք