Բայական բարդության բաղադրիչի արժու- թայնության տարածական իրացումը - Կլյուչենովիչ, Սերգեյ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Բանասիրություն, 2021)
Հոդվածում քննարկվում է գերմաներենի բայական բարդություններում հանդես եկող բայական իմաստաբանությամբ բաղադրիչի արժութայնության յուրահատկությունը: Գերմաներենի անվանական բարդություններում ընդգրկված բայական իմաստաբանությամբ բաղադրիչի արժութայնությունը կարող է ստանալ տարածական իրացում, ինչն անմիջականորեն ազդում է տեքստակազմության վրա: Հետազոտությունը կատարվել է գեղարվեստական գրականությունից, մամուլից, ինչպես նաև օրենսդրական ակտերից վերցված համապատասխան նյութերի հիման վրա: Տարածականորեն իրացված փաստարկները կարող են ներկայացվել ինքնուրույն բառերով կամ ներառվել մեկ այլ բարդության կազմում: Մի քանի արժութայնություն համատեղու դեպքում հնարավոր է զուգակցել որոշ փաստարկների տարածական իրացումը կոմպոզիտի մեջ անմիջական շարահյուսական միջավայրում մյուսների ընդգրկմամբ։
Keywords: կոմպոզիտ; բայական իմաստաբանությամբ բաղադրիչ; արտաքին արժութայնություն; արժութայնության տարածական իրացում