Յուրի Ավետիսյան, Ժամանակակից հայոց լեզու. ձևաբանություն - Շահվերդյան, Թերեզա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Բանասիրություն, 2025)
Հայ լեզվաբանության ողջ պատմության ընթացքում ամենից շատ ուսումնասիրության է ենթարկվել հայոց լեզվի ձևաբանական մակարդակը՝ Թրակացու մեկնիչներից  սկսած, Մխիթարյան միաբանության երկու ճյուղերի քերականների կապիտալ աշխատություններով հիմնավորված, մինչև մերօրյա գիտնականների աշխատությունները: Լեզվաբան բանասերները գրել են մենագրություններ, հոդվածներ, պաշտպանել թեկնածուական ու դոկտորական ատենախոսություններ, ստեղծել են ձևաբանության բուհական ձեռնարկներ ու դասագրքեր: Սակայն վերջին մի քանի տասնամյակներում բարձրագույն ուսումնական հաստատությունների մասնագիտական ֆակուլտետների բակալավրիատի և մագիստրատուրայի ուսանողության համար ձևաբանությանը նվիրված որևէ նոր ամբողջական ձեռնարկ կամ դասագիրք չի հրատարակվել: Ահա այդ պակասը գալիս է լրացնելու Յուրի Ավետիսյանի սույն դասագիրքը (դասագիրք եզրույթը գործածում եմ, քանզի կարծում եմ՝ այն համապատասխանում է բուհական դասագրքի  չափորոշիչներին): Դա հաստատվում է մի շարք փաստարկներով: