Հայոց ցեղասպանության մերժման ջատագովները - Թունյան Վալերի (Պատմություն և մշակույթ, 2021)
Թուրքիայի Հայոց ցեղասպանության ժխտման քաղականությունում ներդրում ունեն տարբեր անհատներ: Այս առումով աչքի է ընկնում պատմաբան Մ. Պերինչիկը: Զեղծարարները նաև քարոզում են եվրասիական դաշինքի անհրաժեշտությունը Ռուսաստանի, Թուրքիայի և Ադրբեջանի համար, որպեսի հակազդեն արեվմտյան երկրների ազդեցությանը և իրականացնեն նորոգման գործընթացը: