ԱՐԱՄ ՀՐԱՉԻԿԻ ՍԻՄՈՆՅԱՆ (Հիշատակի և գնահատանքի խոսք) - Մինասյան Էդիկ; Ղարիբյան Ալիկ (Պատմություն և մշակույթ, 2022)
Հիշատակի խոսքը նվիրվում է հայ մեծանուն գիտնական, պատմաբան Արամ Սիմոնյանի հիշատակին: Ներկայացվել է անվանի հայագետի կրթական, գիտական գործունեությունը, արժեվորվել է նրա բազմամյա վաստակը: Աշխատանքում անդրադարձ է կատարվել նաև նրա հրատարակած հոդվածներին, մենագրություններին