Կորեական ինքնության ձևավորումը և կերպափոխումը - Տոմեյան Աննա (Պատմություն և մշակույթ, 2023)
Հոդվածում ուսումնասիրվում են կորեական ինքնության տիպաբանությունն ու պատկերացումները։ Դիտարկվում է կորեական ինքնության կերպափոխումը պատմական գործընթացների ազդեցությամբ, մասնավորապես Ճապոնիայի վարած քաղաքականության հետևանքները, որով փորձում էին կորեական ազգը ձուլել ճապոնականին և թույլ չտալ կորեական ինքնության վերածնունդը, իսկ անկախության կորուստն ստիպեց կորեական ազգին գնալ ինքնության կերպափոխման ճանապարհով՝ կլանելով արևմտյան ու արդիական արժեքները։ Ինչպես նաև անդրադարձ է կատարվում կոնֆուցիական արժեքներին որպես կորեական ազգային ինքնության գիտակցության հիմք։ Վերլուծվում են կորեական ինքնությունները՝ վեր հանելով նմանություններն ու առանձնահատկությունները։