Ժամանակի հայեցակարգի առանձնահատկությունները Ժան-Պոլ Սարտրի ‹‹Վերջին հնարավորություն›› վեպ-կինոսցենարում - Մայիլյան Ալվարդ (Պատմություն և մշակույթ, 2025)
Հոդվածում վերլուծվում են դասական քրոնոտոպի փոխակերպումը Ժան-Պոլ Սարտրի ‹‹Վերջին հնարավորություն›› վեպ-կինոսցենարում, տարածաժամանակային հայեցակարգի նոր դրսևորումները հերոսների հիշողությունների և հանդերձյալ կյանքի պատկերման միջոցով: Ուսումնասիրվում են քրոնոտոպի նոր դրսևորումները հերոսների հիշողությունների, երևակայության և համակերպման միջոցով, ինչպես նաև կրկնակի քրոնոտոպի հնարը, ֆանտաստիկ էլեմենտների ներմուծումը տեքստ՝ որպես հեղինակի փիլիսոփայական հայացքների մեկնություն: