Իսլամական հեղափոխության պահապանների կորպուսի նշանակությունը ներքաղաքական կայունության ապահովման գործում - Բարսեղյան , Դավիթ (Պատմություն և մշակույթ, 2021)
1979 թ. Իսլամական հեղափոխության հաղթանակից հետո Իրանը մինչ օրս շարունակում է մի շարք առումներով փակ երկիր մնալ: Իշխող վարչակարգի անվտանգության և պետության պաշտպանունակության նպատակով ցանկացած ինֆորմացիա նախքան հասանելի դառնալը ենթարկվում է հատուկ քննության: Այս հանգամանքով է պայմանավորված Իրանի զինված ուժերի մասին գիտական հետազոտությունների փոքր քանակը: ​Աշխատանքը նվիրված է Իսլամական հեղափոխության պահապանների կորպուսի ուսումնասիրությանը և նպատակ ունի պարզելու դրա նշանակությունը երկրում կայունության ապահովման գործում:
Keywords: Իրան; Իսլամական հեղափոխություն; զինված ուժեր; ԻՀՊԿ; Բասիջ; Ղոդս; ռազմական դոկտրին