Հայերի և Հայկական հարցի ներկայացումը Թուրքիայի հանրակրթական դպրոցի 11-րդ դասարանի պատմության դասագրքում - Մելքոնյան , Քրիստինե (Պատմություն և մշակույթ, 2025)
Թուրքական պատմության դասագրքերը համարվում են Հայոց ցեղասպանության ժխտման ամենաազդեցիկ միջոցներից մեկը, ինչպես նաև հայ ժողովրդի նկատմամբ բացասական վերաբերմունքի ձևավորման աղբյուր: Թուրքական պատմության ձեռնարկներում հայերը ներկայացվում են չափազանց բացասական լույսի ներքո: Հայկական հարցը 1878-ից 1923 թվականները ներկայացվում է խոշոր սխալներով և պատմական փաստերի դիտավորյալ խեղաթյուրումներով: Մինչդեռ, ըստ դասագրքերի տրամաբանության, մեր ժողովրդի գոյությունն ու Հայկական հարցը համարվում են Թուրքիայի ազգային անվտանգության համար սպառնալիք:
Keywords: պատմության դասագիրք; հայեր; Հայկական հարց; Օսմանյան կայսրություն; Թուրքիա; ցեղասպանություն; Ռուսաստան; Անգլիա