THE NEW FORMS OF LECTURES IN THE EDUCATIONAL PROCESS OF PHYSICAL CULTURE AND SPORTS UNIVERSITIES (EDUCATION IN THE 21ST CENTURY, 2023)
Հոդվածում ներկայացված են «վաղօրոք պլանավորված սխալներով» դասախոսության գործածման նպատակահարմարությունը և առանձնահատկությունները ֆիզկուլտուրային-մարզական բուհի բակալավրիատի և մագիստրատուրայի ուսումնական գործընթացներում: Պարզաբանվել են նախատեսված սխալների օպտիմալ քանակը, դասախոսության ընթացքում դրանց առաջարկման և քննարկման ժանամակահատվածները, գործածման կուրսը և այլ հարցեր:Հետազոտության նպատակը: Ուսումնասիրել «վաղօրոք պլանավորված սխալներով» դասախոսությունների գործածման առանձնահատկությունները ֆիզկուլտուրային-մարզական բուհի բակալավրիատի և մագիստրատուրայի ուսումնական գործընթացում:Հետազոտության նորույթը: Հայաստանի ֆիզիկական կուլտուրայի և սպորտի պետական ինստիտուտի (ՀՖԿՍՊԻ) առկա ուսուցման բաժնի բակալավրիատի «Ընդհանուր և սպորտի մանկավարժություն», մագիստրատուրայի «Բարձրագույն կրթության մանկավարժություն» և Երևանի պետական համալսարանի (ԵՊՀ) «Մանկավարժության և կրթության զարգացման կենտրոնի»  բակալավրիատի «Մանկավարժության տեսություն» դասընթացներին «վաղօրոք պլանավորված սխալներով» դասախոսությունների կիրառման արդյունքում հնարավոր եղավ պարզել դրանց կազմակերպման հնարավորությունը և առանձնահատկությունները: Հստակեցվեցին մեկ դասախոսության ընթացքում սխալների բնույթը, սխալների օպտիմալ քանակը, բակալավրիատի տարբեր կուրսերում դրանց կիրառման նպատակահարմարությունը, պարզաբանվեցին նաև բազմաթիվ այլ հարցեր:
Keywords: Physical culture and Sports universities, educational process, baccalaureate and magistracy students, the new forms of lectures.