ԽԱՂԱՖԻԿԱՑՈՒՄԸ ԵՎ ՈՒՍԱՆՈՂՆԵՐԻ ՄՈՏԻՎԱՑԻԱՆ ԱՆԳԼԵՐԵՆԻ, ՈՐՊԵՍ ՕՏԱՐ ԼԵԶՈՒ, ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ՀԱՄԱՏԵՔՍՏՈՒՄ - Մադոյան Լուսինե (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2024)
Կրթության ոլորտում, այսօր ինպես երբևէ, մանկավարժների առաջնահերթ մտահոգությունը մնում է ուսանողների ներգրավվածությունը և մոտիվացիայի խթանումը, հատկապես անգլերենը, որպես օտար լեզու, դասավանդման համատեքստում: Սույն հոդվածը ուսումնասիրում է խաղաֆիկացման ոլորտը՝ այն դիտարկելով որպես այս մարտահրավերներին դիմակայելու նոր մոտեցում: Այն նպատակ ունի ուսումնասիրել խաղային ուսուցման փորձառությունների մոտիվացիոն ազդեցությունները ավագ դպրոցում և բարձրագույն կրթական հաստատություններում՝ հաշվի առնելով ուսանողների կարիքները և առանձնահատկությունները, ինչպես նաև հնարավոր ռիսկերը: Հիմնվելով փորձագետների կարծիքների և հետազոտության արդյունքների վրա՝ հոդվածն ուսումնասիրում է խաղաֆիկացման հայեցակարգը և դրա հեղափոխական ներուժը՝ անգլերենը, որպես օտար լեզու, դասավանդման համատեքստում: Հոդվածն ուսումնասիրում է խաղային ուսուցման փորձառությունների հիմնական սկզբունքները, խաղաֆիկացման էությունը և դրա կիրառումը ուսանողների ներգրավվածությունը խթանելու գործում: Հիմնվելով խաղաֆիացման նախագծման տարրերի, առավելությունների և մարտահրավերների վերլուծության վրա՝ հոդվածն առաջարկում է խաղաֆիկացման՝ լեզուների ուսուցման վրա ազդեցության, համապարփակ ակնարկ: Հոդվածը անդրադառնում է նաև անգլերենը, որպես օտար լեզու, դասավանդման համատեքստում ուսանողների մոտիվացիան խթանելու և նրանց ներգրավվածությունն ապահովելու համար խաղաֆիկացման արդյունավետ կիրառման առանձնահատկություններին: