ԲԱՐԴ ՆԱԽԱԴԱՍՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԿԻՐԱՌՈՒԹՅՈՒՆԸ և ԴՐԱՆՑ ՀԱՅԵՐԵՆ ԹԱՐԳՄԱՆՈՒԹՅՈՒՆԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ՊԱՅՄԱՆԱԳՐԵՐՈՒՄ - Միրիջանյան Վարդուհի (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2024)
Սույն հոդվածը նվիրված է իրավաբանական պաշտոնական փաստաթղթերում կիրառվող բարդ նախադասությունների ուսումնասիրությանը: Շարահյուսական բարդ կառույցների գործածությունը պաշտոնական գրագրության մեջ պարտադիր պայման է: Երբ անհրաժեշտություն կա գրավոր խոսքը դարձնելու բազմաբովանդակ և տեղեկություններով հագեցած, բարդ կառույցների (երբեմն մեկ տասնյակից անցնող բաղադրիչներով) կիրառությունն ուղղակի անխուսափելի է: Հետևաբար, իրավաբանական պաշտոնական ոճին ընդհանրապես և փաստաթղթերի գործառական դրսևորմանը մասնավորապես բնորոշ հատուկ բազմաբաղադրիչ կապակցությունների շարահյուսական ուսումնասիրությունը այդ խոսքի ընկալման անհրաժեշտ նախապայման է։ Ակնհայտ է, որ թարգմանիչը պետք է ծանոթ լինի բարդ նախադասությունների կազմության բոլոր տեսակներին և ձևերին, որպեսզի նախ՝ ընկալի անգլերեն ասույթների իմաստը, ապա՝ ճշգրիտ ներկայացնի այն հայերեն թարգմանության մեջ: