ԳԵՂԱՐՎԵՍՏԱԿԱՆ ՏԵՔՍՏԻ ՎԵՐԼՈՒԾԱԿԱՆ ԸՆԹԵՐՑԱՆՈՒԹՅԱՆ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ՏԵԽՆՈԼՈԳԻԱՆ - Կարապետյան Իգոր; Գևորգյան Ռուզաննա (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2024)
Հոդվածում փորձ է արվում ներկայացնել գեղարվեստական տեքստի վերլուծական ընթերցանության տեխնոլոգիաների զարգացման գործընթացը։ Սահմանվում է «տեխնոլոգիա» հասկացությունը։ Պատմահամեմատական վերլուծության արդյունքում ներկայացվում են արագ ընթերցման, ռացիոնալ ընթերցանության, դինամիկ ընթերցման, քննադատական մտածողության զարգացման, ընթերցանության տարբեր ռազմավարությունների կիրառման, «CHANCE» արագ ընթերցման, ճկուն, սինթետիկ ընթերցանության, տարբեր մակարդակներում ռեֆլեքսիվ ընթերցանության, ճանաչողական-խոսութային, խոսութային վերլուծության տեխնոլոգիաները, բացահայտվում է դրանց առանձնահատկությունները գեղարվեստական տեքստ վերլուծական ընթերցանության տեսանկյունից։