ՄԱՆԿԱՎԱՐԺԱԿԱՆ ՄՈԴԵԼԱՎՈՐՄԱՆ ԿԻՐԱՌՄԱՆ ՁԵՎԵՐՆ ՈՒ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ - Մկրտչյան Քրիստինա; Մնացականյան Լուսինե (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2024)
Հոդվածի նպատակն է ներկայացնել մոդելավորման նշանակությունը մանկավարժության մեջ: Հոդվածում ուսումնասիրել ենք մոդելների ընդհանուր տեսակները. «մոդելավորում» հասկացությունը, «մոդելավորում և նախագծում» հասկացությունների կապը, առանձնացված են մոդելավորման գործառույթները: Մեծ է մոդելավորման կիրառության նշանակությունը պրակտիկ մանակավարժության մեջ, որը հնարավոր է իրականացնել վերջինիս գործառույթների ուսումնասիրության միջոցով: