ԱՐՀԵՍՏԱԿԱՆ ԲԱՆԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆԸ ԻՐԱՎԱԲԱՆԱԿԱՆ ԱՆԳԼԵՐԵՆԻ ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ՄԵՋ - Մկրտչյան Քրիստինա; Մնացականյան Լուսինե (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2025)
Աշխատության նպատակն է ուսումնասիրել արհեստական բանականության դերը ուսուցման և դասավանդման մեջ։ Այն հնաևավորություն է տալիս իրավաբանական անգլերենի ուսուցման պրոցեսի բարելավման համար։ Այն նաև ուսանողներին օգնում է իրավական միջավայրում զարգացնել լեզվական մտածողութույնը և իրավական հիմնավորումները։ Արհեստական ​​ինտելեկտը մեծ փոփոխություններ է կատարում ոչ միայն իրավունքի դասավանդման մեջ, այլև մեծ դեր է խաղում հասկանալու, թե ինչպես են մատուցվում և հասկացվում մասնագիտական առարկաները, օրինակ՝ իրավաբանական անգլերենը: Սակայն, ինչպես ցանկացած այլ ոլորտում, այնպես էլ իրավական և կրթական ոլորտներում, արհեստական ​​ինտելեկտը պետք է օգտագործվի մտածված ՝ գիտակցելով դրա հնարավորություններն ու թերությունները։