ՀԱՅԵՐԵՆ ՆՈՏԱՐԱԿԱՆ ՏԻՊԱՅԻՆ ՓԱՍՏԱԹՂԹԻ ՇԱՐԱՀՅՈՒՍԱՈՃԱԿԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ - Կարապետյան, Մարիամ (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2023)
Լեզուն իրավաբանների առաջնային գործիքներից է, ուստի իրավաբան-իրավագետների համար կարևոր է ընդհանուր տրամաբանության և շարահյուսական տրամաբանության կանոնների ներդաշնակումը: Իրավական փաստաթղթերում պատահում են շարահյուսական բավականաչափ բարդ կառուցվածքներ: Այդպիսի ուշագրավ մի կառուցվածք կա մի տիպային պայմանագրում, որի քննությանն անդրադարձել ենք շարահյուսական, ոճական, տրամաբանական և նշանագիտական հայեցակետերով:
Keywords: Իրավական վավերագիր; իրավալեզվաբանություն; տրամաբանական դատողություն; աստիճանավորում; նշանագիտական հայեցակետ