ԻՍՊԱՆԵՐԵՆԻ ԲԱՌԱՊԱՇԱՐԻ ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ՈՐՈՇ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ՝ ՀԱՅԱԼԵԶՈՒ ԼՍԱՐԱՆՈՒՄ - Սարոյան, Լիլիթ (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2024)
Ներկայիս հոդվածը նվիրված է լեզվական հաղորդակցման առանցքային հմտություններից մեկին՝ իսպաներենի բառապաշարի դասավանդմանը: Հոդվածում քննվում են դասավանդման այն ժամանակակից մեթոդներն ու արդի միջոցները, որոնք միտված են բառապաշարի արագ հարստացմանն ու դինամիկ զարգացմանը: Հոդվածի արդիականությունը պայմանավորված է այն իրողությամբ, որ ներկայումս մեծացել է իսպաներեն ուսումնասիրողների քանակը, ու, շատ հաճախ, հարկ է լինում՝ ըստ պահանջի ու մասնագիտության, արագ զարգացնել բառապաշար ու հաղորդակցական հմտություններ, ինչը շատ հաճախ դյուրին չէ: Հոդվածում քննվում են այն հիմնական դրույթները, որոնք մեծ դեր են կատարում բառապաշարի հարստացման հարցում, ինչպես նաև, առաջարկվում է, ուսանողակենտրոն մոտեցման վրա հիմնված, համապատասխան արդյունավետ մեթոդաբանություն:
Keywords: իսպաներենի դասավանդում; բառապաշար; հաղորդակցում; հայալեզու լսարան; հայկական ու իսպանական մշակույթներ; մեթոդաբանություն; հաղորդակցական մեթոդ; գործնական կիրառում; կոլաժի մեթոդը; արդյունավետ դասավանդում; իմաստային նշանակություն; տեսողական հիշողություն; հաղորդակցական հմտություններ; ինտերակտիվ