ՏԵՔՍՏԻ ՈՒՍՈՒՄՆԱՍԻՐՈՒԹՅԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ։ ՊԱՇՏՈՆԱԿԱՆ ՈՃ - Կարապետյան, Մարիամ (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2024)
Սույն հոդվածը անդրադառնում է լեզվի պաշտոնական ոճին պատկանող տեքստի ուսումնասիրությանը, որը նպատակ է դնում հետազոտել պաշտոնական գրագրության հիմնական առանձնահատկությունները: Վերլուծությունը ներառում է հատուկ բառապաշարի և շարահյուսության ուսումնասիրություն, որը պաշտոնական ոճի գրվածքը տարբերում է այլ տեսակներից: Պաշտոնական, անդեմ ոճ, ճշգրիտ տերմինաբանություն, հստակ շարահյուսություն. սրանք են պաշտոնական ոճի հիմնական հատկանիշները։
Keywords: պաշտոնական փաստաթղթեր; տեքստի ուսումնասիրություն; պաշտոնական ոճ