ԱԶԳԱՅԻՆ ԻՆՔՆՈՒԹՅԱՆ ՀԱՐՑԵՐԸ ԱՄԵՐԻԿՅԱՆ ՔԱՂԱՔԱԿԱՆ ԽՈՍՈՒՅԹՈՒՄ - Աբրահամյան, Սամվել (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2025)
Հոդվածում քննարկվում են ամերիկյան քաղաքական խոսույթում ազգային ինքնության հիմնական հարցերը՝ հիմնվելով ամերիկացի նախագահների երդմնակալության ելույթների վերլուծության վրա: Ցույց  է տրված, որ ամերիկացի նախագահների երդմնակալության ելույթները արմատավորված են ամերիկյան ավանդական քաղաքացիական և բարոյական արժեքներում, մասնավորապես՝ ընդգծելով միասնությունը, ազատությունը, ժողովրդավարությունը, հավասարությունը և արդարություն ըորպես ազգային ինքնության հատկանիշներ: Այս թեմաները ծառայում են որպես գործողության կոչ, ինչպես նաև ամերիկյան ժողովրդի անսասան ազգային սկզբունքների, հատկանիշների և արժեքների վերահաստատում։ Նաև ցույց է տրվել, որ ազգային ինքնության տարբեր հատկանիշներին վերագրվող նշանակությունը կարող է փոխվել՝ կախված քաղաքական, տնտեսական, սոցիալական և այլ գործոններից: Այս առումով, հոդվածում քննության են առնվում ամերիկյան նախագահների կողմից նրանց երդմնակալության ելույթներում օգտագործված ազգային ինքնության տարբեր մեկնաբանությունները, դրա կառուցման և արտահայտման խոսքային ռազմավարություններն ու մարտավարությունները։
Keywords: ազգային ինքնություն; մշակույթ; ավանդույթներ; արժեքներ; քաղաքական խոսույթ; խոսքային ռազմավարություններ և մարտավարություններ