ԻՐԱՎԱԲԱՆՆԵՐԻ՝ ՄԱՍՆԱԳԻՏԱԿԱՆ ԹԵՄԱՆԵՐՈՎ ՀՐԱՊԱՐԱԿԱԽՈՍԱԿԱՆ ՀՈԴՎԱԾՆԵՐԻ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆ - Ապրեսյան, Մարգարիտ; Կարապետյան, Մարիամ (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2025)
Սույն հոդվածում վերլուծության են ենթարկվում իրավական թեմայով, ընթերցող լայն շրջանակներին ուղղված տեքստերը՝ դիտարկելով դրանց ժանրային և ոճական տարասեռությունը։ Անդրադարձ է կատարվում գիտական և հրապարակախոսական ոճերի հատման կետերին, շեշտադրվում է ոճաբանական տարբեր միջոցների գործառույթը տեքստի կառուցման և ընկալման համատեքստում։ Առանձնացվում են հրապարակախոսական ոճին բնորոշ պատկերավոր արտահայտչականության տարրերը, ինչպես նաև վերլուծվում է իրավաբանական տեքստերում դրանց կիրառման նպատակը՝ տեղեկատվություն հաղորդելու և հանրային ազդեցություն ապահովելու տեսանկյունից։
Keywords: իրավաբանական լեզու; ոճաբանական առանձնահատկություններ; ժանրային կառուցվածք; հրապարակախոսական հոդվածներ