ՀԱՅԱԼԵԶՈՒ ԼՍԱՐԱՆՈՒՄ ԻՍՊԱՆԵՐԵՆԻ ԱՆՁՆԱԿԱՆ ԴԵՐԱՆՈՒՆՆԵՐԻ ԴԱՍԱՎԱՆԴՄԱՆ ԱՌԱՆՁՆԱՀԱՏԿՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ՇՈՒՐՋ - Սարոյան, Լիլիթ (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2025)
Սույն ուսումնասիրությունը նվիրված է իսպաներենի անձնական դերանունների դասավանդմանը: Իսպաներենի անձնական դերանունների կիրառումը, հաճախ,  բավականին խրթին է թվում հայ լսարանի, ինչպես նաև, իսպաներեն ուսումնասիրող այլ օտարերկրացիների համար: Հոդվածում մանրամասն  քննվում են դասավանդման արդի մեթոդները, որոնք նպաստում են իսպաներենի անձնական դերանունների արդյունավետ դասավանդմանը, յուրացմանն ու ճիշտ կիրառմանը: Ներկայիս հոդվածի արդիականությունը պայմանավորված է այն հանգամանքով, որ ներկայումս ամբողջ աշխարհում բավականին մեծացել է իսպաներենի պահանջարկն ու մեծ թիվ են կազմում իսպաներեն սովորող տարբեր ազգերի մարդիկ: Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում այն հիմնական մոտեցումներին, որոնք, առանցքային դերակատարում ունեն իսպաներենի անձնական դերանունների դասավանդման խնդրում և,  ուսանողակենտրոն մոտեցմամբ, առավել դյուրին  են դարձնում իսպաներենի անձնական դերանունների յուրացման գործընթացը:
Keywords: իսպաներենի դասավանդում; անձնական դերանուններ; հոլովման համակարգ; հայալեզու լսարան; իսպանական մշակույթ; մեթոդներ; հաղորդակցական մեթոդ; ինտերակտիվ մեթոդ; գործնական կիրառում; արդյունավետ դասավանդում; հաղորդակցական հմտություններ