ԼԵԶՎԱՀԱՂՈՐԴԱԿՑՄԱՆ ՆՅՈՒԹԻ ՄԱՏՈՒՑՄԱՆ ԿԱՐԵՎՈՐՈՒԹՅՈՒՆԸ ԱՆԳԼԵՐԵՆԻ ԽՈՐԱՑՎԱԾ ՈՒՍՈՒՑՄԱՆ ԴԱՍԸՆԹԱՑՈՒՄ - Հայրապետյան, Նաիրա (Օտար լեզուները մասնագիտական նպատակների համար, 2025)
Անգլերենի խորացված ուսուցման դասընթացը կազպակերպելիս անհրաժեշտ է նոր մեթոդաբանական դիրքերից իրականացնել լեզվանյութի ընտրությունը և ուսուցումը: Լեզվանյութի յուրացման նախապայման է հանդիսանում սոցիալ-մշակութային իրազեկության զարգացումը: Այսինքն՝ հաղորդակցական իրազեկության հիմքում ոչ թե լեզվական, այլ սոցիալ-մշակութային և գործաբանական իրազեկությունն է: Անգլերենի խորացված ուսուցման տեսանկյունից կարևորվում է այն, որ սովորողները լեզվին տիրապետում են որպես հաղորդակցման միջոցի: Նոր մեթոդական  համակարգում քերականական գիտելիքի դերը չի թերագնահատվում, սակայն առաջնային է մնում հաղորդակցման կարողությունների և հմտությունների զարգացումը: Անգլերենի խորացված ուսուցման հիմնական նպատակը ոչ թե քերականական կանոնների, այլ խոսքասերման կաղապարների արդյունավետ յուրացումն է:
Keywords: օտար լեզու; խորացված ուսուցում; լեզվանյութ; հաղորդակցական մոտեցում; իրազեկություն; ունակություն; խոսույթ; սոցիալ-մշակութային; երկխոսություն; զարգացման նախապայման