Особенности применения сбалансированной системы показателей эффективности в «Институте синхротронных исследований Кендл» - Егиян, Мариам (Bulletin of Yerevan University G: Economics, 2017)
Հաշվի առնելով գործունեության արդյունավետության գնահատման կարևորությունը ներկայիս կազմակերպությունների համար՝ հոդվածում ներկայացվում են գործունեության արդյունավետության գնահատման ժամանակակից մոդելներից մեկի՝ «Հավասարակշռված ցուցանիշների համակարգի» կիրառման առանձնահատկությունները գիտահետազոտական, ոչ կոմերցիոն կազմակերպության օրինակով: Սա նորույթ է ՀՀ տարածքում կատարված նմանատիպ հետազոտությունների համատեքստում և կարող է օգտակար տեղեկատվություն տալ ինչպես տվյալ կազմակերպության ռազմավարական կառավարման ու առաջխաղացման, այնպես էլ դրա պոտենցիալ շահակիցների և գործընկերների համար:
Keywords: հավասարակշռված ցուցանիշների համակարգ, «ՔԵՆԴԼ», գործունեության արդյունավետություն, հաճախորդներ, ֆինանսներ, ուսուցում և զարգացում, բիզնես գործընթացներ, հեռանկարներ