Իշխանության երկխոսութային հարացույցը - Գալստյան Խաչիկ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Միջազգային հարաբերություններ, Քաղաքագիտություն, 2019)
Հոդվածը նվիրված է իշխանության առաջացման, բախման և ռազմավարության տարբեր հասկացությունների վերլուծությանը: Դրա հիմնական նպատակն է բացահայտել քաղաքական տեսության պարադիգմատիկ տեղաշարժերը և հիմնավորել ուժի երկխոսական պարադիգմը: Հեղինակը վերլուծում է իշխանության ավանդական և ոչ ավանդական հասկացությունները, բացահայտում դրա երկխոսական պարադիգմի տեսական և հայեցակարգային հիմքերը: Հոդվածում հիմնավորված է այն գաղափարը, ըստ որի՝ պարադիգմը փոխվելուն պես փոխվում է իշխանության փիլիսոփայությունը: Եզրակացվում է, որ տեղեկատվական և հաղորդակցական հասարակության ձևավորման և զարգացման հետ զգալիորեն կրճատվում է «կոշտ» իշխանական ռազմավարությունների կիրառումը, իսկ իշխանության և ցանցային կառավարման տեխնոլոգիաների ապակենտրոնացումը նոր հեռանկարներ է բացում հաղորդակցության ինտերակտիվ ձևերի ներդրման համար: