ՀՀ քաղաքացիական օրենսգրքի 1087.1 հոդվածի առեղծվածը - Չիֆլիկյան Ա․ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2020)
2010 թվականի մայիսի 18-ին կատարված օրենսդրական փոփոխություններով կյանքի կոչվեց ՀՀ քաղաքացիական օրենսգրքի 1087.1 հոդվածը՝ «Պատվին, արժանապատվությանը և գործարար համբավին պատճառված վնասի հատուցման կարգը և պայմանները» խորագրով։ Այն նշանավորվեց ոչ միայն զրպարտության և վիրավորանքի՝ այդուհետ քաղաքացիաիրավական կարգավորմանն անցնելով, այլև մի շարք դրույթներով, որոնք աչքի ընկան ՀՀ քաղաքացիական օրենսգրքին ոչ բնորոշ ձևակերպումներով։ Դրանք առավելապես վերաբերում են «զրպարտություն» իրավախախտման կարգավորումներին։ Ուստի տվյալ ուսումնասիրությունը նպատակահարմար ենք գտնում սկսել զրպարտության հասկացության պարզաբանումից։