Ֆինանսական բուրգ ստեղծելու, կազմակերպելու կամ ղեկավարելու հանցակազմի արդի հիմնախնդիրները - Հովհաննիսյան Արման; Պետրոսյան Լևոն (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2021)
Սույն հոդվածի շրջանակներում մանրամասն ուսումնասիրվել է ֆինանսական բուրգ ստեղծելու, կազմակերպելու կամ ղեկավարելու հանցակազմը։ Վերլուծելով հանցակազմը արտասահմանյան փորձի, ՀՀ քրեական օրենսգրքի նախագծի և պրակտիկ դեպքերի լույսի ներքո՝ վեր են հանվել կարգավորման հետ կապված մի շարք թերություններ, որոնք լուծելու արդյունքում կարելի է հանցակազմը իրապես կիրառելի դարձնել՝ համարժեք որակումներ տալով հանրորեն վտանգավոր շատ երևույթների։