ՕՐԵՆՔՈՎ ՍԱՀՄԱՆՎԱԾ ՊԱՀԱՆՋՆԵՐԻ ԽԱԽՏՄԱՄԲ ԲՈՂՈՔ ՆԵՐԿԱՅԱՑՆԵԼՈՒ ԴԵՊՔՈՒՄ ՎՃՌԱԲԵԿ ԴԱՏԱՐԱՆԻ ԼԻԱԶՈՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԻ ԻՐԱՑՄԱՆ ՀԻՄՆԱԽՆԴԻՐՆԵՐԸ ՔԱՂԱՔԱՑԻԱԿԱՆ ԵՎ ՎԱՐՉԱԿԱՆ ԴԱՏԱՎԱՐՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐՈՒՄ - Թադևոսյան Պավել (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2021)
Հոդվածում քննարկվում են վճռաբեկ դատարանի այն լիազորությունները, որոնք վերջինս կրրառում է, երբ ներկայացվում է օրենքի պահանջներին չհամապատասխանող վճռաբեկ բողոք։ Հեղինակը քննարկելով վճռաբեկ բողոքը վարույթ չընդունելու հետ կապված լիազորությունները՝ վճռաբեկ բողոքը վերադարձնելը, բողոքն առանց քննության թողնելը եւ վճռաբեկ բողոքը վարույթ ընդունելը մերժելը՝ գաիս է այն եզրակացության, որ քաղաքացիական և վարչական դատավարության օրենսգրքերում ամրագրված այս երեք լիազորություններից ամենախնդրահարույցը վճռաբեկ բողոքն առանց քննության թողնելու լիազորությունն է։ Հոդվածում հեղինակը հայտնում է համոզմունք առ այն, որ Վճռաբեկ դատարանի կողմից վճռաբեկ բողոքը վարույթ չընդունելը բողոքաբերի համար կարող է առաջացնել միայն երկու հետևանք. 1. Բողոքաբերը հնարավություն է ստանում որոշակի ժամանակահատվածում շտկել բողոքում առկա թերությունները եւ կրկին ներկայացնել այն; 2. բողոք բերող անձը զրկվում է բողոքը կրկին ներկայացնելու հնարավորությունից: Ըստ գործող իրավակարգավորման՝ այս հետևանքները բողոք ներկայացնողի համար առաջանում են առաջին դեպքում վճռաբեկ բողոքը վերադարձնելու որոշմամբ, երկրորդ դեպքում` վճռաբեկ բողոքը վարույթ ընդունելը մերժելու որոշմամբ: Արդյունքում՝ վճռաբեկ բողոքն առանց քննության թողնելու դեպքում բաց են մնում բողոք բերող անձի համար առաջացող հետևանքների, ինչպես նաև Վճռաբեկ դատարանին առհասարակ նման լիազորություն վերապահելու նպատակահարմարության հարցերը։ Արդյունքում, հեղինակն առաջարկում է օրենսդրորեն հրաժարվել Վճռաբեկ դատարանի՝ մինչ վճռաբեկ բողոքը վարույթ ընդունելը այն առանց քննության թողնելու լիազորությունից՝ հանելով այդ կարգավորումը Հայաստանի Հանրապետության քաղաքացիական դատավարության և վարչական դատավարության օրենսգրքերից։ Վճռաբեկ բողոքն առանց քննության թողնելու օրենսգրքերով նախատեսված հիմքերից երկուսը`վճռաբեկ բողոք ներկայացնելը օրենքով սահմանված ժամկետը լրանալուց հետո և դրա վերականգնման մասին միջնորդություն չներկայացնելը /վարչական դատավարության օրենսգիրք/, ինչպես նաև բողոք բերած անձի կողմից բողոքը հետ վերցնելու մասին դիմում ներկայացնելը մինչ վճռաբեկ բողոքի ընդունման մասին վճռաբեկ դատարանի որոշում կայացնելը պետք է սահմանվեն որպես վճռաբեկ բողոքը վերադարձնելու հիմք, իսկ վճռաբեկ բողոքն առանց քննության թողնելու օրենսգրքերով նախատեսված մնացած հիմքերը՝ որպես վճռաբեկ բողոքը վարույթ ընդունելը մեժելու հիմք: