ԱՆՉԱՓԱՀԱՍՆԵՐԻ ՀԱՆՑԱՎՈՐՈՒԹՅԱՆ ՎԻՃԱԿԸ ՀԱՅԱՍՏԱՆԻ ՀԱՆՐԱՊԵՏՈՒԹՅՈՒՆՈՒՄ (1993-2016 թթ.) - Մարգարյան Ա. (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2021)
Հասարակության անդամների անվտանգության ապահովումը, հանցավորության դեմ պայքարը յուրաքանչյուր պետության առաջնային, սակայն լուծման առումով բարդություն ներկայացնող խնդիրներից են: Հանցավորության առկայությունը ինքնին պայմանավորված է սոցիալ-տնտեսական, իրավական, մշակութային, քաղաքական, կազմակերպական, գաղափարախոսական գործոններով, որոնք էլ խիստ դժվարացնում են դրա նկատմամբ արդյունավետ վերահսկողության սահմանումը: Միաժամանակ, հանցավորությունը իրական վտանգ է պետության անվտանգությանը՝ հանգեցնելով սոցիալ-քաղաքական անկայունության, խոչընդոտում է տնտեսական բարեփոխումների իրականացումը1: