Միջազգային կիբեռհարձակումների կարգավորման և սահմանափակման իրավական հիմնախնդիրները - Շինկարեցկայա Գ. (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2018)
Բոլորովին վերջերս միջազգային իրավունքում ի հայտ է եկել նոր հիմնախնդիր, այն է՝ կիբեռանվտանգությունը, այսինքն՝ այսպես կոչված կիբեռենթակառուցվածքների (տնտեսության կառավարման և հասարակության կենսապահովման համակարգչային համակարգերի) վրա թշնամական ներգործությունից պաշտպանության մեթոդների, դրա հետևանքների վերացման հիմնախնդիրը: Հոդվածում քննարկվում են կիբեռհարձակումների օգտագործման ու դրանց կանխարգելման այն առանձնահատկությունները, որոնք խոչընդոտում են ընդհանուր միջազգային իրավունքի, ինչպես նաև միջազգային մարդասիրական իրավունքի և մարդու իրավունքների պաշտպանության միջազգային իրավունքի նորմերի կիրառումը: Հեղինակը հանգում է այն եզրակացության, որ անհրաժեշտ է կնքել խնդրին վերաբերող համալիր բնույթի հատուկ միջազգային պայմանագիր: