Իրավունքի չարաշահումը - Դանիելյան Գևորգ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2021)
Այս հոդվածում հեղինակը համակողմանիորեն ուսումնասիրել է «իրավունքների չարաշահում» եզրույթի հետ կապված տեսական-գործնական հարցերը։ Միաժամանակ, վերլուծության ամբողջականությունն ապահովելու համար այս տերմինը դիտարկվել է նմանատիպ այլ տերմինների համատեքստում, ինչպիսիք են «լիազորությունների չարաշահում», «պաշտոնի չարաշահում» և այլն։ Հոդվածում ընդգծվում է այն եզրակացությունը, որ «օրենքի չարաշահում» տերմինը պետք է օգտագործվի միայն այն դեպքերում, երբ դրա կոնկրետ բովանդակությունը բացահայտվում է որպես իրավախախտման տեսակ։ Միաժամանակ, դատավարական իրավունքների իրականացման համատեքստում հիմնավորվել է դիրքորոշումը, որ նշված իրավունքների չարաշահումը բացառելու նպատակով անհարկի բարձր պետական ​​տուրք դնելու պրակտիկան չի կարող իրավաչափ համարվել։ Հեղինակն անդրադարձել է նաև «իշխանության չարաշահում» եզրույթի նոր ասպեկտների բացահայտմանը։ Այդ նպատակով վերլուծվել են 2020 թվականի ընթացքում կառավարության սահմանած հատուկ իրավական ռեժիմները և դրանց նկատմամբ իրականացվող քաղաքականությունը գործնականում։ Վերլուծության արդյունքների հիման վրա հեղինակն առաջարկել է մի շարք այլ համակարգված եզրահանգումներ, որոնք կարող են օգտակար լինել վերը նշված տերմիններն ավելի նպատակային օգտագործելու տեսանկյունից, ընդհանուր առմամբ, ելակետ ունենալ ընդգրկելու գործընթացում։ հանրային դիսկուրսի տերմինները իրավագիտության մեջ: