Բաժնետիրական համաձայնագիրը որպես քաղաքացիաիրավական պայմանագրի տեսակ - Սերոբյան Դավիթ; Սողոմոնյան Աշխեն (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2021)
Բաժնետերերի միջև հարաբերությունների կարգավորման իրավական միջոցների մշակման օբյեկտիվ անհրաժեշտությամբ պայմանավորված ՀՀ օրենսդրություն է ներմուծվել միջազգային պրակտիկայում լայնորեն տարածված բաժնետերերի համաձայնագրի իրավական ինստիտուտը, որը, չնայած լինելով գիտական ​​հանրության ուշադրության կենտրոնում, չի ստացել միանշանակ, համընդհանուր օրենսդրական ձևակերպում և դոկտրինալ ու դատա-գործնական մեկնաբանություն: Այս հոդվածը նվիրված է բաժնետիրական համաձայնագրին, որը բնութագրվում է որպես բաժնետիրական ընկերության մասնակիցների՝ կառավարմանն ուղղված իրավունքի արդյունավետ իրականացման ձև: Սույն աշխատանքի շրջանակներում իրականացվել է նշված քաղաքացիաիրավական ինստիտուտի հասկացության վերլուծություն: Բաժնետիրական համաձայնագրի վերաբերյալ նոր օրենսդրական նորմերի կիրառման պրակտիկայի բացակայության պայմաններում նման վերլուծությունը բավականին հետաքրքրական է: