Վարչական մարմինների հայեցողական լիազորությունների իրականացման նկատմամբ դատական վերահսկողության հիմնախնդիրները - Մարկոսյան Տիգրան; Ղիմոյան Սաթիկ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2021)
Հայեցողական լիազորությունների իրականացման օրինականության գնահատման դատական հսկողության չափորոշիչների, վարչական մարմինների կողմից հայեցողական լիազորությունների ապօրինի իրականացման դիրքորոշման վերաբերյալ դատարանի կողմից ներկայացված առանձնահատկությունների շրջանակներում առկա են մի շարք խնդիրներ՝ պայմանավորված օրենսդրական և անորոշություններով. գործնական մակարդակներ. Սույն հոդվածում, տեսական աղբյուրների հիման վրա, օտարերկրյա և ներպետական օրենսդրության և նախադեպային իրավունքի հիման վրա վերլուծվել են հայեցողական լիազորությունների օրինական իրականացման նկատմամբ դատական հսկողության առկա խնդիրները: Ուսումնասիրության արդյունքում հեղինակները ներկայացրել են մի շարք գիտագործնական եզրակացություններ, այդ թվում՝ վերլուծություններ իշխանության տարանջատման սկզբունքի և ne bis in idem սկզբունքի համատեքստում։