Հանրային իրավաբանական ալգորիթմները Ֆրանսիայի վարչական իրավունքում - Համուդի Սաբրինա (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածը վերաբերում է ֆրանսիական վարչական իրավունքում տեղեկատվական տեխնոլոգիաների ալգորիթմների ազդեցության բացասական հետևանքները հնարավորինս մեղմելու խնդիրներին: Ընդգծվում է, որ ալգորիթմները կամա թե ակամա կիրառվել են սոցիալական փոխհարաբերություններում, ուստի հեղինակը կարծում է, որ ճիշտ չէ էլեկտրոնային կառավարումը ամբողջովին նույնացնել ալգորիթմների հետ, քանզի վերջիններս իրենց բովանդակությամբ ավելի ընդգրկուն են: Հեղինակը բնորոշ օրինակների հիման վրա եզրակացնում է, որ անհրաժեշտ են իրավական լրացուցիչ կարգավորումներ, իսկ որոշ դեպքերում այդ ոլորտում ձևավորված մոտեցումների վերաիմաստավորման կարիք է զգացվում: Միաժամանակ նշվում է, որ հանրային իրավաբանական ալգորիթմները պետք է հիշատակել ոչ միայն որպես որոշակի իրավական հարաբերությունների կարգավորման գործիք, այլև օրենսդրական կարգավորման առարկա, այսինքն՝ ալգորիթմները կարող են կիրառվել միայն պարզ, հայեցակարգային լուծումներ չպահանջող որոշումներ կայացնելիս: