Դատավարական ժամկետների կասեցումը, վերականգնումը և երկարաձգումը քաղաքացիական դատավարությունում - Եսայան Վարդուշ (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Հոդվածում հեղինակը քննարկել և վերլուծել է քաղաքացիական դատավարությունում դատավարական ժամկետների կասեցման, վերականգնման և երկարաձգման հասկացությունները, դրանց էությունը և առանձնահատկությունները: Ուսումնասիրելով դատավարական ժամկետների ընթացքի կասեցման առանձնահատկությունը՝ հոդվածում վեր են հանվել բաց թողնված դատավարական ժամկետը վերականգնելու իրավական հնարավորությունը, դրանց հատկանիշները և այլն: Մանրամասն ներկայացվել է դատավարական ժամկետների երկարաձգումը, որը տարբերվում է վերականգնումից: Վերլուծության են ենթարկվել դատավարական ժամկետների երկարաձգման հասկացությունը և առանձնահատկությունները: Հիմնավորվել է, որ դատավարական ժամկետները բաց թողնելու պատճառների գնահատման հիմքում պետք է լինեն իրավական չափանիշներ՝ բացառելով կամային ու չհիմնավորված որևէ մոտեցում: Այդպիսի լիազորությունը պետք է իրականացվի դատարանի՝ օրենքով նախատեսված լիազորությունների շրջանակներում, բոլոր անձանց համար միակերպ ընկալելի հիմքերով: