Գործատուի նախաձեռնությամբ իր ներկայացուցչի հետ աշխատանքային հարաբերությունների դադարման առանձնահատկությունները - Հայկյանց Արմեն; Կարապետյան Մանե (Բանբեր Երևանի համալսարանի. Իրավագիտություն, 2022)
Ուսումնասիրության թեման նվիրված է գործատուի ներկայացուցչի հետ աշխատանքային հարաբերությունների դադարման ինստիտուտին։ Գործատուի ներկայացուցչի` որպես աշխատանքային իրավունքի սուբյեկտի հատուկ դերակատարությունը բնութագրում է նրա կարգավիճակի յուրահատկությունը, ուստի նրա հետ հարաբերություններում կիրառվում են աշխատանքային օրենսդրության ինչպես ընդհանուր, այնպես էլ հատուկ կարգավորումները։ Այս համատեքստում ակնհայտ է, որ, ի տարբերություն կազմակերպության մնացած աշխատողների, գործատուի ներկայացուցչի աշխատանքային իրավական կարգավիճակը դուալիստական բնույթի է, քանի որ մի կողմից նա կնքում է աշխատանքային պայմանագրեր գործատուի անունից կամ, օրինակ, կիրառում կարգապահական ներգործության միջոցներ, իսկ մյուս կողմից կատարում է աշխատանք և ստանում աշխատավարձ։ Հոդվածում ուսումնասիրվել է արտասահմանյան երկրների փորձը, անդրադարձ է կատարվել դոկտրինալ մոտեցումներին, և ներկայացվել է խնդրի շուրջ առկա ՀՀ դատական պրակտիկան։ Հեղինակներն առաջարկում են օրենսդրորեն կարգավորել նաև գործատուի ներկայացուցչի հետ աշխատանքային հարաբերությունների դադարման առանձնահատկությունները՝ սահմանելով կազմակերպությունների իրավունքը՝ լուծելու գործատուի ներկայացուցչի հետ կնքված աշխատանքային պայմանագիրը առանց որևէ հիմքի և ցանկացած ժամանակ։